Feestdagen

Inhoud

Kaarten Tafelgesprekken FeestdagenHandleiding, 60 kaarten, onderverdeeld in 4 thema’s.

Bestellen

Tafelgesprekken Feestdagen kan eenvoudig via onze webwinkel www.webwinkelvindingrijk.nl besteld worden.

Thema’s

I. Kerst (groen)
II. Oud (blauw)
III. Nieuw (geel)
IV. Relaties (paars)

Hoe kun je starten met ‘Tafelgesprekken Feestdagen’ en hoe werkt het?

Start

‘Tafelgesprekken Feestdagen’ is geschikt voor elke groep die tijdens de feestdagen bij elkaar is, denk aan familie, vrienden, bekenden, buurtgenoten of een mix hiervan. Het spel is gemaakt voor een groep mensen met diverse achtergronden en komt het best tot zijn recht met 6-8 personen.

Kaarten Tafelgesprekken Feestdagen‘Tafelgesprekken Feestdagen’ is gemaakt voor momenten tijdens de feestdagen dat je denkt: leuk om ‘een kaartje te leggen’ en in gesprek te raken. Dit kan zijn tijdens de borrel, het voor- of nagerecht, tussendoor of in de late uurtjes.

Pak het doosje met de kaarten erbij en vraag wie er zin heeft om mee te doen. De vier thema’s kunnen vrij worden gebruikt, afhankelijk van het moment en van de interesse van de aanwezigen. De opzet van deze variant is niet gebonden aan een aantal avonden of een vaste groep.

Doel

Het doel van ‘Tafelgesprekken Feestdagen’ is om tijdens de feestdagen op een ongedwongen manier naar elkaar te luisteren en in gesprek te raken over herkenbare thema’s en levensvragen. ‘Tafelgesprekken Feestdagen’ is persoonlijk, luchtig en verdiepend, voor thuis en in een informele sfeer.

Opzet

Kaarten Tafelgesprekken FeestdagenLees bij de start de spelregels voor. Bespreek kort of ieder zich hier in kan vinden. Dit komt een open gesprek ten goede. Je kunt samen gebruik maken van deze drie fasen:
I. kaarten op tafel: ieder pakt om de beurt een kaart en reageert spontaan op de vraag, zo de hele kring rondgaan totdat ieder tenminste één vraag heeft gehad
II. verdieping: bij elkaar doorvragen, kijken wat er leeft naar aanleiding van de kaarten en hierop doorgaan
III. terugblik: wat neem je mee? wat heeft je geraakt?

Spelregels

  • de kaarten worden op de kop op tafel gelegd
  • pak om de beurt een kaart, lees deze hardop voor en reageer spontaan
  • je mag passen; neem een nieuwe kaart
  • ter verheldering kan er een vraag gesteld worden
  • ieder is vrij te zeggen wat hij/zij denkt of vindt
  • we respecteren de inbreng van ieder
  • we zorgen dat er ruimte is voor de bijdrage van ieder

Veel plezier gewenst!